Korrelwierook is één van de puurste vormen van wierook. Het wordt gewonnen uit de hars van de Boswelia boom. De meest bekende soorten zijn de myrrhe, frankincense, copal en benzoe. Korrelwierook wordt al duizenden jaren door allerlei religies en culturen gebruikt, voornamelijk als geuroffer maar ook om andere minder prettige geuren te verdoezelen.  

Omdat wierookkorrels in een andere vorm zijn gegoten dan normale wierook is ook het proces van verbranden anders. Wanneer je korrelwierook wil verbranden is het verstandig om hiervoor een goede wierookbrander te gebruiken. Je kunt ook een normaal aardewerken schaaltje gebruiken en daar weer een vuurvaste schaal onder zetten (voor de veiligheid). Wierookkorrels brand je op een (houts)kooltje, als je deze hebt aangestoken wacht je tot het kooltje grijs wordt waarna je vervolgens de wierookkorrels er op doet. De heerlijke geur komt dan direct vrij. Tip; gebruik niet meteen teveel korrels, zeker in kleine ruimtes, je kunt altijd nog wat toevoegen. Ook kun je afwisselen met andere kruiden en harsen.

Let er altijd op dat je wierook brandt in een degelijke wierookbrander, op een vuurvaste ondergrond, in een goed geventileerde ruimte en buiten het bereik van kinderen en huisdieren houdt .

 

 

 

 

 

 

 

 • Goloka Myrrh
  Goloka Myrrh

  Deze Goloka Myrrh (30 gr.) wierookkorrels verspreiden een zoete geur met kalmerende effecten wanneer zij in contact komt met vuur.

  € 2,49
 • Goloka Church Mix
  Goloka Church Mix

  Goloka Church Mix (30 gr.) wierookkorrels is een van de puurste vormen van wierook. Zij bestaan enkel uit natuurlijke grondstoffen; kruiden, hout en harsen.

  € 2,49
 • Goloka Palo Santo
  Goloka Palo Santo

  Goloka Palo Santo hars geeft bij verbranding een heilige rook en een prachtige geur af waarvan bekend is dat het negatieve energieën zuivert en ons verbindt met ons hogere bewustzijn.

  € 2,49
 • Goloka White Sage
  Goloka White Sage

  Witte Salie heeft een zeer sterke en indringerige geur en wordt o.a. gebruikt voor het reinigen van de aura en ruimtes. Salie is een rustgevende geur die kracht en wijsheid brengt.

  € 2,49
 • Korrelwierook Cathedral
  Korrelwierook Cathedral

  Deze Cathedral korrelwierook heeft een zachte geur waardoor deze makkelijk te mengen is met andere harsen en kruiden. Omdat deze hars niet zo de boventoon voert komen andere geuren meer tot hun recht.

  € 3,99
 • Korrelwierook Copal (500 gram)
  Korrelwierook Copal (500 gram)

  Copal is een witte, flets geel of gelig oranje harssoort. Als je het smeult op houtskool ontstaat er een rijke, heerlijke, dennen-citroenachtige geur.

  € 22,49
 • Korrelwierook Petrus (500 gram)
  Korrelwierook Petrus (500 gram)

  Eén van de meest populaire korrelwierook van het merk Drie Koningen is deze korrelwierook Petrus; een aromatische harsmix van wierook, mirre en benzoïne.

  € 22,49
© 2020 - 2023 Teex | sitemap | rss