Smudge betekent letterlijk 'smeulend vuur'. Smudgen is een eeuwenoude traditie om personen en / of ruimtes te zuiveren van boze geesten en negativiteit. De smudge rook wordt gemaakt door het leggen van gedroogde planten of kruiden op smeulende kooltjes of door het aansteken van gedroogde kruiden in een aardewerken schaal of Abalone schelp. Hiervoor wordt meestal Witte Salie gebruikt die als smudgesticks of losse blaadjes wordt aangestoken om jezelf of een ruimte te zuiveren. Maar je kunt ook gebruik maken van Palo Santo (Heilig Hout).

Een mooi aspect van smudgen is dat de 4 elementen er in verwerkt zijn; de schelp/schaal staat voor element water, de Salie/ Palo Santo voor element aarde, het smeulende gedeelte is element vuur en de rook is het element lucht.

 

 

 

 • Blauwe Salie Smudge Stick
  Blauwe Salie Smudge Stick

  De Blauwe Salie smudge stick heeft een lichte, frisse geur en is daarmee zoeter en zachter dan de Witte Salie. Traditioneel wordt Salie gebruikt om mensen of plekken te reinigen en om negatieve energieën weg te nemen.

  € 5,49
 • Palo Santo Stokjes (100 gram)
  Palo Santo Stokjes (100 gram)

  Palo Santo Heilig Hout heeft een rustgevende en plezierige geur die bijzonder geschikt is voor meditatie en spirituele activiteiten.

  € 6,95
 • Witte Salie & Lavendel Smudge Stick
  Witte Salie & Lavendel Smudge Stick

  De zachte geur van lavendel maakt deze Witte Salie & Lavendel smudge stick milder in vergelijking met de Witte Salie smudge. Lavendel heeft beschermende, kalmerende en reinigende krachten.

  € 5,49
© 2020 - 2024 Teex | sitemap | rss