Smudge betekent letterlijk 'smeulend vuur'. Smudgen is een eeuwenoude traditie om personen en / of ruimtes te zuiveren van boze geesten en negativiteit. De smudge rook wordt gemaakt door het leggen van gedroogde planten of kruiden op smeulende kooltjes of door het aansteken van gedroogde kruiden in een aardewerken schaal of Abalone schelp. Hiervoor wordt meestal Witte Salie gebruikt die als smudgesticks of losse blaadjes wordt aangestoken om jezelf of een ruimte te zuiveren. Maar je kunt ook gebruik maken van Palo Santo (Heilig Hout).

Een mooi aspect van smudgen is dat de 4 elementen er in verwerkt zijn; de schelp/schaal staat voor element water, de Salie/ Palo Santo voor element aarde, het smeulende gedeelte is element vuur en de rook is het element lucht.

 

 

 

 • Blauwe Salie Smudge Stick
  Blauwe Salie Smudge Stick

  De Blauwe Salie smudge stick heeft een lichte, frisse geur en is daarmee zoeter en zachter dan de Witte Salie. Traditioneel wordt Salie gebruikt om mensen of plekken te reinigen en om negatieve energieën weg te nemen.

  € 5,49
 • Dragons Blood Smudge Stick
  Dragons Blood Smudge Stick

  De Dragons Blood smudge stick heeft een mildere, wat zoetere geur in vergelijking met de Witte Salie smudge. Dragons Blood wordt als smudgekruid gebruikt voor reiniging, vitalisering en kracht.

  € 5,49
 • Palo Santo Stokjes (100 gram)
  Palo Santo Stokjes (100 gram)

  Palo Santo Heilig Hout heeft een rustgevende en plezierige geur die bijzonder geschikt is voor meditatie en spirituele activiteiten.

  € 6,95
 • Witte Salie & 7 kleuren Rozenblaadjes Smudge Stick
  Witte Salie & 7 kleuren Rozenblaadjes Smudge Stick

  Rozenbloemblaadjes worden o.a. gebruikt voor meditatie, waarzeggerij en het vergroten van paranormale gaven. De geur is zwaar, warm en aromatisch met een vleugje scherpte die lang aanhoudt na het branden.

  € 5,49
 • Witte Salie & Lavendel Smudge Stick
  Witte Salie & Lavendel Smudge Stick

  De zachte geur van lavendel maakt deze Witte Salie & Lavendel smudge stick milder in vergelijking met de Witte Salie smudge. Lavendel heeft beschermende, kalmerende en reinigende krachten.

  € 5,49
 • Witte Salie Losse Bladeren (100 gram)
  Witte Salie Losse Bladeren (100 gram)

  Witte Salie wordt meestal in een Abalone schelp gebrandt. De symboliek is dat de 4 elementen verenigt zijn; de schelp = water, de salie zelf = aarde, het smeulende gedeelte = vuur, en de rook = lucht.

  € 9,95
 • Witte Salie Smudge Stick (groot)
  Witte Salie Smudge Stick (groot)

  Witte Salie komt oorspronkelijk uit Californië en wordt al eeuwenlang gebruikt als wierook tijdens zuiveringsceremonies en gebeden.

  € 7,95
© 2020 - 2023 Teex | sitemap | rss