Witte Salie (Salvia Apiana) komt van oorsprong uit Californië en wordt al eeuwenlang door de indianen als wierook gebruikt tijdens zuiveringsceremonies en het uitspreken van gebeden. Witte Salie wordt daarom ook wel Indianen wierook genoemd. Het is een sterke reiniger, het opent de hartenergie. Salie wordt in Indiaanse ceremoniën gebruikt vanwege de zuiverende kracht bij het reinigen van de aura en de omgeving. Het verwijdert zware energieën. Bij het verbranden van Salie worden eveneens de lucht, geest en gedachten gereinigd. Zet als je binnenshuis gaat smudgen wel een raam open zodat deze energie weg kan stromen. De bladeren van de Witte Salie staan bekend om hun bijzondere geur.

Witte Salie is verkrijgbaar in;

 • Smudgesticks; dit zijn bundeltjes van gedroogde Salie bladeren die je kunt branden in een Abalone schelp. Strooi daarvoor eerst een laagje zand in de schelp, dit zorgt ervoor dat de schelp niet te heet wordt en kan tevens gebruikt worden om de smudgestick in te doven. Steek de smudgestick aan het uiteinde aan en blaas het vlammetje vervolgens uit, de Salieblaadjes zullen smeulend opbranden. Met de smudgestick kun je jezelf of een ruimte in huis 'reinigen'. Wanneer je klaar bent kan de smudgestick verder opbranden in de schelp.
 • Losse Salie; dit zijn gedroogde Salieblaadjes. De blaadjes kun je, net als een smudgestick, in een Abalone schelp branden of in een speciale Smudge Bowl. De blaadjes zullen elkaar 'aansteken' en zo smeulend opbranden.
 • Wierook; dit is wierook met de geur van Salie en wordt daarvoor ook voornamelijk gebruikt. Voor de reinigende werking van Salie kun je het beste losse blaadjes of smudgesticks gebruiken.

Witte Salie kan erg lang bewaard blijven, mits er goed voor gezorgd wordt. Je kunt Witte Salie het best bewaren in een niet vochtige en donkere ruimte.

Let er altijd op dat je wierook brandt in een degelijke wierookbrander, op een vuurvaste ondergrond, in een goed geventileerde ruimte en buiten het bereik van kinderen en huisdieren houdt .

 

 

 • Witte Salie Losse Bladeren (25 gram)
  Witte Salie Losse Bladeren (25 gram)

  Witte Salie wordt meestal in een Abalone schelp gebrandt. De symboliek is dat de 4 elementen verenigt zijn; de schelp = water, de salie zelf = aarde, het smeulende gedeelte = vuur, en de rook = lucht.

  € 3,95
 • Witte Salie Losse Bladeren (50 gram)
  Witte Salie Losse Bladeren (50 gram)

  Witte Salie wordt meestal in een Abalone schelp gebrandt. De symboliek is dat de 4 elementen verenigt zijn; de schelp = water, de salie zelf = aarde, het smeulende gedeelte = vuur, en de rook = lucht.

  € 5,95
 • Witte Salie Losse Bladeren (100 gram)
  Witte Salie Losse Bladeren (100 gram)

  Witte Salie wordt meestal in een Abalone schelp gebrandt. De symboliek is dat de 4 elementen verenigt zijn; de schelp = water, de salie zelf = aarde, het smeulende gedeelte = vuur, en de rook = lucht.

  € 9,95
 • Witte Salie Smudge Stick
  Witte Salie Smudge Stick

  Deze Witte Salie smudge stick is zeer geschikt om te gebruiken tijdens meditatie en gebed, voor aurareiniging en het reinigen van woonruimtes. Het creëert rust en harmonie.

  € 5,49
 • Yerba Santa Tulp
  Yerba Santa Tulp

  Yerba Santa betekent letterlijk 'Heilig Kruid' in het Spaans en vindt zijn oorsprong in Amerika. Het staat bekend om een diepe spirituele reiniging. Deze smudge tulp is een aanrader bij het uitvoeren van healingen.

  € 5,49
 • Witte Salie & Lavendel Smudge Stick
  Witte Salie & Lavendel Smudge Stick

  De zachte geur van lavendel maakt deze Witte Salie & Lavendel smudge stick milder in vergelijking met de Witte Salie smudge. Lavendel heeft beschermende, kalmerende en reinigende krachten.

  € 5,49
 • Witte Salie & Eucalyptus Smudge Stick
  Witte Salie & Eucalyptus Smudge Stick

  Witte salie wordt o.a. gebruikt voor het reinigen van de aura en ruimtes.
  De verfrissende geur van eucalyptus bevordert het emotionele evenwicht, versterkt de concentratie en verwijderd uitputting en mentale traagheid.

  € 5,49
 • Dragons Blood Smudge Stick
  Dragons Blood Smudge Stick

  De Dragons Blood smudge stick heeft een mildere, wat zoetere geur in vergelijking met de Witte Salie smudge. Dragons Blood wordt als smudgekruid gebruikt voor reiniging, vitalisering en kracht.

  € 5,49
 • Blauwe Salie Smudge Stick
  Blauwe Salie Smudge Stick

  De Blauwe Salie smudge stick heeft een lichte, frisse geur en is daarmee zoeter en zachter dan de Witte Salie. Traditioneel wordt Salie gebruikt om mensen of plekken te reinigen en om negatieve energieën weg te nemen.

  € 5,49
 • Cedar Smudge Stick
  Cedar Smudge Stick

  De krachtige geur van cederhout heeft een verzachtende, kalmerende en zuiverende werking. Cedar is een goed alternatief voor degene die moeite heeft met de sterke geur van Witte Salie.

  € 5,49
 • Zwarte Salie Smudge Stick
  Zwarte Salie Smudge Stick

  Deze krachtige, kruidige Zwarte Salie wordt vooral gebruikt om dromen en visioenen te stimuleren. Verder verdrijft Zwarte Salie negativiteit en trekt het je bewustzijn naar een andere wereld.

  € 5,49
 • Royal Sage Smudge Stick
  Royal Sage Smudge Stick

  Deze Royal Sage smudge stick is heel geschikt voor reinigingsrituelen. De robuuste geur van deze koninklijke salie beweegt de geest en brengt begrip, acceptatie en wijsheid. Het reinigt lichaam en geest en zorgt voor balans.

  € 5,49
 • Witte Salie & Kaneel Smudge Stick
  Witte Salie & Kaneel Smudge Stick

  Waar Witte Salie bekend staat om haar sterke, indringende geur is de geur van kaneel zacht, zoet en vriendelijk. Samen met Witte Salie verzacht kaneel negatieve gedachten en zorgt het voor een aangename geur in huis.

  € 5,49
 • Witte Salie & Palo Santo Smudge Stick
  Witte Salie & Palo Santo Smudge Stick

  Witte Salie en Palo Santo worden al eeuwenlang gebruikt bij verschillende rituelen. De sterke geur van Witte Salie in combinatie met de zoete, zachtere geur van Palo Santo maakt dat deze smudge stick zorgt voor een aangename geur

  € 5,49
© 2020 - 2024 Teex | sitemap | rss