Witte Salie (Salvia Apiana) komt van oorsprong uit Californië en wordt al eeuwenlang door de indianen als wierook gebruikt tijdens zuiveringsceremonies en het uitspreken van gebeden. Witte Salie wordt daarom ook wel Indianen wierook genoemd. Het is een sterke reiniger, het opent de hartenergie. Salie wordt in Indiaanse ceremoniën gebruikt vanwege de zuiverende kracht bij het reinigen van de aura en de omgeving. Het verwijdert zware energieën. Bij het verbranden van Salie worden eveneens de lucht, geest en gedachten gereinigd. Zet als je binnenshuis gaat smudgen wel een raam open zodat deze energie weg kan stromen. De bladeren van de Witte Salie staan bekend om hun bijzondere geur.

Witte Salie is verkrijgbaar in;

 • Smudgesticks; dit zijn bundeltjes van gedroogde Salie bladeren die je kunt branden in een Abalone schelp. Strooi daarvoor eerst een laagje zand in de schelp, dit zorgt ervoor dat de schelp niet te heet wordt en kan tevens gebruikt worden om de smudgestick in te doven. Steek de smudgestick aan het uiteinde aan en blaas het vlammetje vervolgens uit, de Salieblaadjes zullen smeulend opbranden. Met de smudgestick kun je jezelf of een ruimte in huis 'reinigen'. Wanneer je klaar bent kan de smudgestick verder opbranden in de schelp.
 • Losse Salie; dit zijn gedroogde Salieblaadjes. De blaadjes kun je, net als een smudgestick, in een Abalone schelp branden of in een speciale Smudge Bowl. De blaadjes zullen elkaar 'aansteken' en zo smeulend opbranden.
 • Wierook; dit is wierook met de geur van Salie en wordt daarvoor ook voornamelijk gebruikt. Voor de reinigende werking van Salie kun je het beste losse blaadjes of smudgesticks gebruiken.

Witte Salie kan erg lang bewaard blijven, mits er goed voor gezorgd wordt. Je kunt Witte Salie het best bewaren in een niet vochtige en donkere ruimte.

Let er altijd op dat je wierook brandt in een degelijke wierookbrander, op een vuurvaste ondergrond, in een goed geventileerde ruimte en buiten het bereik van kinderen en huisdieren houdt .

 

 

 • Witte Salie Losse Bladeren (25 gram)
  Witte Salie Losse Bladeren (25 gram)

  Witte Salie wordt meestal in een Abalone schelp gebrandt. De symboliek is dat de 4 elementen verenigt zijn; de schelp = water, de salie zelf = aarde, het smeulende gedeelte = vuur, en de rook = lucht.

  € 3,95
 • Witte Salie Losse Bladeren (50 gram)
  Witte Salie Losse Bladeren (50 gram)

  Witte Salie wordt meestal in een Abalone schelp gebrandt. De symboliek is dat de 4 elementen verenigt zijn; de schelp = water, de salie zelf = aarde, het smeulende gedeelte = vuur, en de rook = lucht.

  € 5,95
 • Witte Salie Smudge Stick
  Witte Salie Smudge Stick

  Deze Witte Salie smudge stick is zeer geschikt om te gebruiken tijdens meditatie en gebed, voor aurareiniging en het reinigen van woonruimtes. Het creëert rust en harmonie.

  € 5,49
 • Yerba Santa Tulp
  Yerba Santa Tulp

  Yerba Santa betekent letterlijk 'Heilig Kruid' in het Spaans en vindt zijn oorsprong in Amerika. Het staat bekend om een diepe spirituele reiniging. Deze smudge tulp is een aanrader bij het uitvoeren van healingen.

  € 5,49
 • Cedar Smudge Stick
  Cedar Smudge Stick

  De krachtige geur van cederhout heeft een verzachtende, kalmerende en zuiverende werking. Cedar is een goed alternatief voor degene die moeite heeft met de sterke geur van Witte Salie.

  € 5,49
 • Zwarte Salie Smudge Stick
  Zwarte Salie Smudge Stick

  Deze krachtige, kruidige Zwarte Salie wordt vooral gebruikt om dromen en visioenen te stimuleren. Verder verdrijft Zwarte Salie negativiteit en trekt het je bewustzijn naar een andere wereld.

  € 5,49
© 2020 - 2024 Teex | sitemap | rss