EETSTOKJES

Eetstokjes komen oorspronkelijk uit China en zijn in de 7e eeuw geïntroduceerd in de Japanse cultuur, waar ze hashi worden genoemd. Het zijn twee dunne, even lange stokjes (23 tot 26 cm lang) die met één hand worden vastgehouden en waarmee met een scharende beweging het eten naar de mond wordt gebracht. Meestal zijn eetstokjes gemaakt van hout of bamboe, maar soms ook van keramiek, ivoor of van been.

Een aantal Japanse tips die van pas kunnen komen wanneer u met stokjes eet:

  • Gebruik uw stokjes nooit om eten van iemand anders zijn stokjes over te nemen.
  • Raak niet onnodig eten aan met uw stokjes wanneer u het niet eet.
  • Wijs naar niemand met uw stokjes.
  • Gebruik uw stokjes niet om een bord of schaal naar u toe te schuiven.
  • Schep geen eten op met stokjes alsof het een lepel is.
  • Spies geen eten aan uw stokjes.
  • Leg uw stokjes niet verticaal, maar horizontaal neer naast uw bord.
  • Leg uw stokjes alleen over uw bord of schaal wanneer u aan wilt geven klaar te zijn met eten.
© 2020 - 2023 Teex | sitemap | rss